Naučnici su dokazali da postoji zapravo jasna veza između naših jutarnjih navika i toga što uzrokuje dobijanje viška kilograma.

Odbijamo imati doručak: Obilan doručak i neka lagana večera su zapravo ključ za održavanje težine, a ne prehrana u koju je uključeno lagano i često grickanje. Ono što trebate zapamtiti jeste da ne trebate konzumirati visoko kaloričan doručak.

Ne šetate kada je sunčano: Sunčeva svjetlost je veoma bitna stvar pa su tako naučnici sa sveučilišta Alberta u Kanadi dokazali da ljudi mogu smanjiti težinu kada budu izloženi više sunčevoj svjetlosti.

Zaboravite popiti čašu vode nakon što ustanete: Naše tijelo se sastoji od mnogo vode i svako jutro kada ustanete je dobra stvar popiti čašu vode koja ubrzava metabolizam, a osim toga je voda veoma bitna za naše cjelokupno zdravlje.

Ne vježbate: Sasvim je poznato da vježbanje ima mnoge prednosti na metabolizam, apetit i održavanje kilaže i zbog toga je dobro da to uključite par puta u sedmici, a jutarnje vježbe će vam biti od velike koristi. Izdvojite malo vremena da bi uradili malo fizičkih vježbi, a osim toga što će vam dati bolji izgled, također ćete se i bolje osjećati i osjećati ćete se zdravije.

Ukusnu hranu ostavite za ručak ili večeru: Ukoliko vi ne možete da odolite palačinkama, onda bi ih trebali pojesti u prvom dijelu dana jer je to zaključak do kojeg su došli naučnici sa sveučilišta El Aviv. Kolač kojeg budete pojeli ujutru, onda će vam da prema mišljenju stručnjaka doda manje centimetara na struk nego ako ga budete jeli naveče.