Filmska scena oko početka 21. vijeka nakon okrutnog, nepotrebnog i burnog rata koji se desio raspadom Jugoslavije nam je donijela dosta dobrih filmova a jedan od njih je kultni film “Rane”. Mnogo glumaca iz ovih filmova je i danas aktuelno, a neki nisu imali dovoljno sreće da se nastave baviti ovim poslom.

Vremena nisu dobra kao u doba bratstva i jedinstva Jugoslavije pa nema nešto ni novaca za nova filmska ostvarenja te stoga mnogo glumaca nema posla. Ovo je doživio i nekada slavni glumac Milan Marić koji se proslavio nakratku u filmu “Rane” glumeći lika po imenu Švaba ali ta slava nije dugo trajala.

Kao što to biva sa mnogim slavnim ličnostima čijih pet minuta slave nažalost prođe, Marić se okušao u reality show emisiji “Veliki brat” gdje je bio i pobjednik ali i najuljudniji takmičar koji se zalubio u Enu Popović i sprijateljio se sa Erom Ojdanićem dok je bio tamo. U tih trideset dana u kući na Košutnjaku, on je uradio sve da ostane što normalniji i prizemljeniji iako to nije preferirana taktika u ovakvim podlim šund emisijama i kaže da mu je bilo lijepo s tim ljudima i da je stekao neka dobra prijateljstva u svom tom haosu od emisije.

Nažalost, pored par uloga u epizodama nekih serija, nije mu se baš posrećilo da doživi neku veliku slavu pa je zbrisao u Rusiju u potrazi za boljim životom gdje je sada oženjen čovjek koji radi tamo i ima porodicu i čini se da je sretniji nego u ovom raspadu sistema na Balkanu.