Jednu zanimljivost vam donosimo u današnjem članku, sigurni smo da niste znali za ovo, niste ni razmišljali nikad o ovome. DObro smo svi upoznati sa ambalažom suncokretovog ulja.

Flašu kad otvorimo, većina nas odluči baciti onaj zaštitni čep koji ugledamo nakon što plastični odvijemo.

Jeste li nekada razmišljali možda čemu on služi, kakva mu je svrha ustvari?

Dosta ljudi nije ni pomislila čemu služi taj čep, ipak, njegovu namjenu nam je ukazala blogerka po imenu Sara Vurušić.

Pisala je o roditeljstvu, ali zna da pokaže i neke korisne trikove i savjete za domaćinstvo, sad je na društvenoj mreži koja je itekako popularna, a radi se o TIK TOKU uradila jedan kratki video snimak i tako sve raspametila, ukazala nam je kako zaštitni čep od ulja nije tu da se baca, nije zamišljen tako, nego da se koristi pametno.

Trebate ga samo okrenuti, staviti nazad na otvor flaše, tako manje ulja može izaći kad sipate na željeno mjesto, odnosno kad nešto želite da kuhate ili pečete.

Ona je i sama poslije rekla da 25 godina nije znala za ovo. Koliko godina ste vi imali kad ste za ovo saznali, kada ste vidjeli čemu ovo služi… pitala je ona svoje pratioce na pomenutoj društvenoj mreži.

Možete vidjeti i cijeli video snimak u nastavku ovog teksta, da vidite kako je ona objasnila to.

Neki su pisali kako će čep da upadne u tiganj ako jače nakrenu flašu, a testirala je Sara to također, pa se i to ispostavilo tačnim,

Šta vi mislite o ovome svemu, pišite nam