Manekenka i voditeljka koja je rođena u Hrvatskoj ali već dugi niz godina živi u Italiji je Nina Morić koja je sasvim sigurno jedna od najkontroverznijih ličnosti sa Balkana i čiji je život obilježen skandalima. Nina je rođena 1976. godine u Zagrebu i ima dvije sestre sa kojima nije u kontaktu.

Pričala je kako je rođeni otac zlostavljao kada je bila mala i zobg toga je počela sa samopovrijeđivanjem kada je imala samo 12 godina. Kada je završila srednju školu upisala je fakultet prava ali ga je ubrzo napustila jer se počela baviti manekenstvom. Prvu priliku koja joj se ukazala da ode iz Hrvatske je iskoristila i udala se za kralja paparaca Fabricija Koronu a 2012. godine su dobili sina Karlos Mariju.

Međuitm ubrzo je uslijedio neviđeni skandal kada je Fabricio optužen da je ucjenjivao mnoge poznate ličnosti pa i samog Silvia Berluskonija fotografijama koje je napravio. Među ucjenjivanim poznatim ličnostima je bio i poznati fudbaler Frančesko Toti i njegov kolega David Trezege i mnogi drugi. Nakon što joj je muž završio u zatvoru Nina se od njega ekspresno razvela.

Policija je sumnjala da je i ona bila upućena u mutne poslove svoga muža jer je on od ucjena zaradio oko 600 hiljada eura a smatralo se da mu je ona pomogla da taj novac opere. Međutim zbog nedostatka dokaza ona je oslobođena optužbi a nakon razvoda njoj je pripalo pola vlasništva nad paparaco agencijom Korine. Samo nekoliko mjeseci nakon što je on izašao na slobodu snimljeni su zajedno ali zbog njihovih žetokih svađa je morala da reaguje i policija. Ostatak pročitajte ovdje.