Starenje je sasvim normalna stvar – sve ima svoje trajanje i svoj tok te ništa ne traje zauvijek pa ni mi, ali ipak, neki nisu sretni sa svojim izgledom kada ostare. Istina, kako se naše ćelije sporije proizvode i kako nam tijela popuštaju, počinjemo izgledati sve starije i starije i imamo bore, sijedu kosu i bolove.

Jedna pojava na koži koja je isto karakteristična za starost su pjege koje sve isključivo javljaju na staračkoj koži i podsjećaju nas na banane koje su također pred kraj života. Nekima su simpatične, ali vjerujemo da mnogo starijih ljudi to ne voli. Na internetu se pojavilo rješenje za ove pjege a sastojke je lako naći – već ih imate u kuhinjama i ostavama, a radi se o luku i jabukovom sirćetu. Potreban vam je i blender odnosno procesor hrane kao što je npr. Nutribullet. Treba prvo luk isjeći na kriške i ubaciti u blender i blendati neko vrijeme.

Nakon tog prvog blendanja se preporučuje da ubacite jabukovo sirće i nastavite blendati dok ne dobijete ujednačenu smjesu koju ćete zatim staviti u teglu. U frižideru ova smjesa može stojati maksimalno 20 dana, pa je nakon toga bacite i napravite ponovo.

Preporučuje se da ovu smjesu stavite na pamučnu krpu i onda to prislonite uz mjesto gdje imate pjegice i držite 30 minuta pa onda operete i pjegice bi trebale nestati. Objašnjenje za ovo je to što luk posjeduje antioksidanse a jabukovo sirće sadrži alfa-hidroksilne kiseline i ovo dvoje zajedno sklanjaju štetne slobodne radikale i dobro utiču na kožu. Probajte pa nam javite u komentaru da li je učinkovito.