Još od početka pandemije Covid-19 , Svjetska zdravstvena organizacija u svojim saopštenjima istakla je  i upozoravala ljude na simptome i kojom brzinom se širi , a evo  to se dešava i u ljetnom periodu iako su rekli da korona virus ne može opstati na visokim temperaturama.

 

Mnogo je se do sada pisalo o simptomima ali se vemo često ista ta lista simptoma proširivala. Ipak sve simptome u koje smo do sada upučeni a za neke još za koje tačno i ne znamo , treba provjeriti na zvaničnoj stranici Svjetske zdravstvene organizacije pošto većina medija baš i nisu pouzdani , pa često dolazi do lažnih informacija.

SZO tvrdi da su najčešći simptomi visoka tjelesna temperatura , suhi kašalj , otežano disanje , a pošto su svi ovi simptomi veoma slični i običnoj gripi ako imate simptome to ne znači da ste zarašeni korona virusom. To se najbolje sazna po dužini imanja simptoma. Kao što nam je poznato grupa nastupa veoma naglo , i  ima kraći period inkubacije za razliku od korona virusa , koja u samome početku djeluje veoma blago. Obična gripa je na početku mnogo jača od korone i prati je temperatura , kašalj i malaksalost ali to sve traje nekolilo dana i veoma brzo nestane.