Danas za vas donosimo priču o jednom od najpoznatijih glumaca u regionu koji je postao san mnogih pripadnica ženskog pola još od kada se prvi put pojavio na filmskom platnu. Riječ je o Vuku Kostiću kojeg bi malo ko prepoznao u ovom zlatokosom dječačiću jer je kao odrastoa postao crn markantan lik.

Naslovna slika je nastala prije više od trideset godina kada je bio na ljetovanju sa porodicom a kako možda znate on je sin proslavljenog glumca Mihajla Kostića Pljake koji mu je i prenio ljubav prema glumi za šta Vuk uvijek ističe da mu je neizmjerno zahvalan. On je jednom prilikom ispričao da je bukvalno odrastao u pozorištu i da se družio sa najvećim imenima jugoslovenskog a poslije i srpskog glumišta i nije bio rijedak slučaj da je sjedio u krilu svojih roditelja dok su se oni družili sa svojim kolegama u bifeima raznih pozorišta.

Tada bi se on, pošto ga tada njihove priče nisu interesovale a i da im ne smeta igrao autićima ispod stola pored njihovih nogu. Svi glumci su se brinuli o njemu i igrali se sa njim a posebno ističe Milenu Dravić i Dragana Nikolića sa kojima je ostao velii prijatelj do kraja njihovih života.

Inače Vuk je završio glumačku akademiju i stalno je angažovan u pozorištu ali stalno dobija i ponude za film, a njaviše ga pamtimo po glavnoj ulozi u seriji Ubice moga oca i filmu Apsolutnih sto. Glumio je i u seriji Močvara a po mnogima je najbolju ulogu ostvario u filmu Mala noćna muzika. Također je igrao zapaženu ulogu u seriji Južni vetar koja je obarala sve rekorde po gledanosti u regiji.