Danas se malo selimo u Englesku i govorimo o kraljici ELizabeti koja je obilježila posljednjih 50 godina cjelokupne Evropske politike. Žena koja je stvorila Margarte Tačer poznatu “čeličnu lejdi”. Žena koja ima posebnu državu, kraljevinu Englesku gdje je sve posebno, njihova funta je i dalje broj 1 u svijetu, a britanska ekonoija je i dalje među vodećim u cijelom svijetu. 

Ona je nedavno ušla u desetu deceniju svoga života, i svi se pitaju koliko će ona još uvijek živjeti? Iz dana u dan izgleda sve bolje i bolje, a javna je tajna da je do sada promijenila skoro sve organe, a krv je prema engleskim medijima do sada mijenjala već nekoliko puta. Međutim, kako je krenula cijela priča sa korona virusom, kraljica Elizabeta se skoro skroz povukla iz javnog života. 

Pošto je uveliko u ugroženoj kategoriji, ona je odlučila da se zatvori u posebni dio na dvorcu, gdje je služe 3 služavke, koje nigdje ne izlaze naposlje, tako da nema šanse da korona virus dođe u ovaj dio dvorca. Ona je i više nego kontroverzna, svašta se pričalo nakon pogibije princeze Dajane, ali i njenom istjerivanju rođenog unuka sa dvorca, i oduzimanjem titule princa. 

Vrlo dobro se zna da se za njenu sigurnost i ostalih plemića brinu mnogi ljudi iz osiguranja, koji imaju kodno ime za sve moguće situacije, i 24 sata na dan se brinu o sigurnosti same kraljice. Prema posljednjim informacijama i za eventualnu smrt kraljice Elizabete ima kodni naziv, tako da se zna šta se mora raditi u toj situaciji. Vaša mišljenja?