U današnjem članku pišemo o jednoj veoma bitnoj temi , a koja se odnosi na dva nezapamćena zločina , koja su proteklih dana zadesila Srbiju. Sve je počelo u Ssrijedu , kada je trinaestogodišnji Kosta Kecmanović , iz pištoja ubio osam svojih vršnjaka , kao i portira , te ranio nastavnicu i šest učenika. Srpska javnost nije došla sebi od tog šoka i zločina , odmah sutradan se desio još jedan svirepi zločin i to u blizini Mladenovca.

 

 

Naime , mladić po imenu Uroš B. koji ima samo 21.godinu je nasumično iz automatske puške ubio osam ljudi , a ranio trinaest . Ova dva događđaja pokazuju poraz našeg društva , ali su također bili i pokretač otkrivanja stvari od kojih se ledi krv u žilama . Naime , djeca očigledno nisu svjesna svojih djela i riječi , kada su podržavala ubice , veličala Kostu jer je to učinio , i to nam otkriva koliko smo podbacili kao društvo , ali i kao roditelji , jer nam se djeca pretvaraju u nešto što nije nimalo dobro . To možemo zaključiti po onome što gledamo i slušamo proteklih dana.

 

 

U nekoliko zemalja u regionu pojavilo se par prijetećih poruka . Naime u Bosni i Hercegovini , u gradu Bihaću , mladić je na društvenim mrežama prijetio da će i on isto to da uradi kao i Kosta. Sada je i u susjednoj Crnoj Gori desio se sličan scenarij . Na mejl univerziteta je stigla strašna poruka sa naslovom “Sve ću da vas pobijem ” , a u kojoj je pisalo:

“Ovo što se desilo u Srbiju je ništa šta sam ja spremio za Elektrotehnički fakultet . Videćete svi što ste me osuđivali i maltretirali , a posebno profesori što su se umislili da su neko i nešto . Ima da bude kasapnica neviđena na Univerzitet . Samo čekajte ako smete , pisalo je u poruci . Istražitelji zajedno sa IT stručpnjacima počeli su da rade na ovom slučaju i da otkriju odakle i od koga je ovaj mejl stigao , koji je otišao na još mjesta u Podgorici .”

 

 

 

 

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here