Jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih stručnjaka u Srbiji je doktorica Danica Grujičić koja vrlo često gostuje u raznim emisijama čija je tema zdravlje i daje savjete građanima kako da se zaštite ne samo od korone nego i od drugih bolesti.

Ona je i sama nedavno bila zaražena virusom a svoj brz oporavak ona pripisuje svom jakom imunitetu na kojem već godinama radi. Prije nekoliko godina joj je dijagnostikovana sarkoidoza i tada su joj kolege predložile da ne uzima kortikosteroide nego da se počne brinuti o svom imunitetu i od tada ona strogo vodi računa o svojoj ishrani i sve što može kupuje domaće.

Pored toga redovno se bavi i fizičkom aktivnosti, nekad plivanjema nekada i tenisom a kada se udebljala tada je išla i na treninge. Doktorica Grujučić je kada je bila zaražena kovidom izgubila apetit ali je rekla i da joj je bilo bolje čim je pojela dvije šnite domaće slanine. Doktorica je rekla i da nije imala strašne simptome, nije izgubila čulo okusa i mirisa i uspjela je da prođe dobro.

Ona je inače direktorka Instituta za onkologiju i pream njenim riječima sve je veći broj pacijenata koji imaju zloćudnu bolest pluća, dojke i debelog crijeva. Ono što je za nju posebno zabrinjavajuće je veliki broj žena pušača i ako ima nešto što bi savjetovala i njima ali i muškarcima koji puše je da se odmah ostave duhana i prestanu sa ovom lošom navikom. Pored toga napomenula je da je za opšte zdravlje ljudskog organizma neophodno unositi i dovoljne količine tečnosti što je pored fizičke aktivnosti i zdrave hrane ključ zdravlja.