Za danas jedna jako korisna i zanimljiva tema, koja će svakako prije svega obradovati sve žene. Vjerujemo da sve muku muče ne bi li smršali, a povodom svega toga sa interneta se skidaju razno razne dijete koje u 90% slučajeva nemaju skoro nikakvoga efekta. Zato vam mi danas donosimo jedan jako zdravi recept, koji će vas sigurno oduševiti, a neće vam nikako naškoditi. 

Vrlo dobro se zna, da kafa ima jako veliki stepen kiselosti po ljudski organizam i želudac, i zato skoro svako jutro nakon prve jutarnje kafe odmah vas potjera na veliku nuždu. Imamo jedan sjajan prijedlog za vas, a to je da u kafu koju pijete uspete sasvim malo soda bikarbone, koja će neutralizirati tu kiselost. 

Vjerovali ili ne, nije obična šuplja priča koja kaže da kada ne možete svariti hranu da pojedete sasvim malo soda bikarbone sa vodom, i želudac će vam automatski da proradi. Ona u sebi ima jako puno antioksidanasa, ima anti upalna dejstva, i samim time je jako zdrava za ljudski organizam. 

Međutim, ako uzimate previše soda bikarbone, onda ona može da ima kontra efekat, kao na primjer probleme sa samim varenjem. Zato kada je sipate u kafu, preporučuje se tek 1/8 soda bikarbone. Da li ste ikada čuli za ovakav učinak soda bikarbone?