Danas govorimo o jednom ženskom problemu koji je itekako učestao u životu svake žene. Naravno radi se o višku tjelesne težine, a to pogađa žene koje su iznad 30 godina starosti, i koje su bar jednom se porađale. Međutim, ono što je simptomatično je to, da je sve veći broj žena i u mlađim godinama koje imaju problema sa viškom kilograma, a sve je uzrokovano sa nezdravom ishranom i manjkom tjelesne i fizičke aktivnosti. 

Poenta cijele priče sa debljanjem jeste hormoni, koji znaju biti itekako nezgodni u cijeloj ovoj priči. Sve što trebate uraditi jeste da deaktivirate hormon u tijeelu koji proizvodi salo u samom tijelu. Sve što trebate uraditi jeste da krenete da vježbate i da krenete sa jednom vrste meditacije. 

Jedan od bitnijih faktora u cijeloj ovoj priči jeste i sama ishrana, nemojte previše jesti masnog mesa, nego umjesto toga uzmite ribu, koja je jako dobra zamjena za meso, a u isto vrijemee je skoro i duplo zdravija od crvenoga mesa. Visok nivo insulinske rezistencije dovodi do gojaznosti. Vašu ishranu obogatite sa orašastim plodovima, kao i omega 3 kiselinama, koje će vam itekako pomoći u borbi protiv viška kilograma. 

Trebate spavati minimum 7 do 8 sati, jer manjak sna kod čovjeka izaziva poremećaj hormona. Također i kontracepcijske pilule dovode do toga da se žena ugoji, obogatite vašu ishranu sa vlaknima.