Suzana mančić je osoba koja je ostala jako uticajna na području cijelog Balkana u posljednjih 30 godina, a da se nije bavila nekom konkretnim poslom. Z nju ne možemo reći da je influenserka, voditeljica, ili pjevačica, jer se u svakoj oblasti okušala po par puta, i može se reći da je u svemu bila solidna osim u pjevanju. 

Njena karijera kreće sredinom 80 tih godina prošloga vijeka, kada je loto na državnoj televiziji pratilo 22 miliona ljudi, i želčjno iščekivalo svaki utorak u nadi da će dobiti glavni džek pot, i tako sebi osigurati egzistenciju za cijeli život. Tu je došla na velika vrata na srpsku estradu te je sebi prokrčila put za daljnje angažmane u svijetu šou biznisa. 

Odmah je uslijedio poziv za neke filmske uloge, jer se mora priznati da je izgledala sjajno u svojoj mladosti, a početkom 90 ih se pojavila i kao voditeljica u Zvezdama Granda, a uporedo je izdala i svoj debitantski album. Tu je doživjela totalni debakl, a uporedo sa Severininim kratkim filmićem sa jahte, i ona je uradila par kućnih video snimaka, te se opet pročulo za Suzanu Mančić. 

Sreće u ljubavnom životu i nije imala toliko puno, tako da je se jako rano razvela, a iz tog braka ima i dvije kćerke, a posljednjih 20 godina je u emotivnoj vezi sa jednim grčkim biznismenom. Nedavno je tako Suzana Mančić gostovala u jednoj Grand emisiji, a kada su je pitali za njeno najveće iskustvo u životu, ona je rekla da je to najskupja kafa na svijetu, koju posebne životinje pojedu, i onda se od tog izmeta pravi najskupocjenija kafa. Jednostavno je morala da je proba..