Danas je sahranjen Milutin Mrkonjić Mrka koji je bio jedan od najpoznatijih poliitčara u Srbiji i počasni predsjednik SPS-a. Vijest o njegovoj smrti je prvi na društvenim mrežama objavio Ivica Dačić koji se emotivnim riječima oprositio od kako je naveo, svog političkog oca.

Mrka je posljednjih devet godina svog života proveo u vezi sa poznatom pjevačicom Anom Bekutom koja je nakon njegovog odlaska neutješna ali pored nje tuguje i Mrkina zakonita supruga Dragana Daša Mrkonjić sa kojom je bio u braku preko trideset godina i nikada se nisu zvanično razveli. Mrka je sa njom ostao u dobrim odnosima i brinuo se o njoj a Ana je uvijek isticala da joj to nimalo ne smeta jer je Daša sama i nema nikoga drugog da joj pomogne.

Daša je godinama živjela u jednom beogradskom hotelu a kada se saznalo da je Mrka preminuo po nju je došao njen brat iz Kanade i smjestio je u porodičnu kuću. Ona je jučer prva stigla na komemoraciju koja je održana u Mrkinu čast a jutros se u novinama pojavila i čitulja koju je ona dala.

Potresnim riječima se oprostila od njega a tekst čitulje glasi:”Otišao si iz života naglo, ali si ostao u mojim mislima, sećanjima, zauvek. Nema te onda, kad je čovek tvog iskustva, znanja, ličnog integriteta dragocen. Tvoja ogromna energija, čovekoljublje, spremnost da uvek drugima pomogneš, nesebičnost, su večni spomenik tebi i tvojoj dobroti!”. Inače Daša je završila pravni fakultet i radila je jedno vrijeme kao sudija a dugi niz godina je bila advokat. Mrka i ona nikada nisu imali djece i zbog toga su oboje žalili a on je sina i unučad Ane Bekute prihvatio kao svoje.