Banane su poznate kao veoma ukusno i zdravo voće . Malo je osoba koje ne vole banane.Poznato je da banane sadrže mnogo vitamina i minerala , posebno kalijuma koji je jako dobar za srce. Sadrže dosta i antioksidanasa.

Izbjegavajte konzumiranje zrelijih banana , jer su one bogatije antioksidansima. Pored toga što su bogate hranjivim materijama , vlaknima , banane možete iskoristiti na azne načine. Naime , riječ je o tome da se možete uz pomoć banane riješit glavobolje.

Jedna žena je na internetu podijelila svoje iskustvo što se tiče glavobolje. Naime , nju je glava jako boljela , a nije htjela popiti analgetik jer zna koliko je štetan. Pojela je bananu , a koru nije bacila , nego ju je stavila u frižider da malo odstoji. Potom je legla na krevet i stavila koru na čelo. Osjetila je kako bol prolazi. Opustila se i zaspala , a ovaj lijek preporučuje svima , jer je vrlo efikasan. Naime , banane su pune šećera pa ih nebi smjeli konzumirati dijabetičari , kao ni poslije nekog obilnog obroka. Najbolje je bananu jesti za užinu.