U nastavku današnjeg članka, jedna jako zanimljiva priča o kojo je jako mali broj ljudi uopšte i razmišljao. Da li ste ikada razmišlajli o nekim stvarima koje su na oko poprilično nevažne,ali, evo primjera radi. Da li ste znali zašto sve krave kada pasu budu okrenute prema istoku? To je samo jedan od jako mističnih dešavanja koja se svakodnevno dešavaju oko nas, a nikada nismo nbešto posebno razmišljali o istim. 

Danas zato jedna tema, koja se mora desiti nekada i bilo kome od nas. Da li vas je ikada pecnulo po prstima ili nekom drugom dijelu tijela kada dodirnete drugu osobu, ili možda neki predmet? To se uglavnom dešava u hladnijim danimja kada na sebi imamo rolku ili džemper, i to je na prvu loptu, jako logična stvar, a to je da ste se naelektrisali i da je to glavni razlog. 

Međutim, da li je to stvarno baš sve tako? Mi vam u nastavku današnjeg članka donosimo odgovor i na ovo zanimljivo pitanje. Fizika je jako zanimljiva grana u nauci, i ona vam daje i više nego logičan odgovor na cijelu ovu današnju priču. Ovdje se radi o statičkom elektricitetu, koji je zastupljeniji u zmiskim, nego u ljetnim danima. 

Električan neravnoteža se tako jako češće dešava zimi iz prostog razloga jer hladan zrak zadržava manje vodene pare nego što je to slučaj ljeti. Znači, čistom logikom para nema gdje da ode, tako da ostaje sa vama i zato se javlja neugodno peckanje.