Da i ovaj vikend neće proći u miru, pokazuje nam i naša današnja vijest, koja je ovo nedjeljno jutro potresla cijelu Srbiju. Vjerujemo da ste svi upoznati kako je u posljednje vrijeme u cijeloj regiji sve veči broj saobraćajnih nesreća, a jako veliki procenat njih se završava sa smrtnim ishodima. 

Razlog tome su i dalje vikend dani, kada se i pored situacije koja je na jako kritičnom nivou što se tiče mjera sa covidom 19, ljudi opet malo opuste, popiju koju više, i onda u takvom stanju sjedaju za volan svoga automobila. Što je najgore od svega, oni na taj način osim što ugrožavaju sebe, dovode u opasnost i druge učesnike u saobraćaju. 

Policija u Srbiji je u proteklom mjesecu, osim alko testova uvela i kontrolu vozača koji su na raznim opijatima, i može se reći da je postignut jako veliki procenat vozača koji su pod dejstvom neke opojne droge upravljali vozilom. Na društvenim mrežama jako često možemo da vidimo neke vozače koji postavljaju snimke iz centra Beograda kako voze u kontra smjeru, i još na to sve se smiju i provociraju vozače koji ih gledaju u čudu. 

Tako je rano jutros na autoputu Beograd-Zagreb se desila strašna saobraćajna nesreća, javlja ove nedjelje TV Pink. 45 godišnja žena je teško povrijeđena javljeno je Tanjugu iz Beogradske hitne pomoći. Kako se javlja sa lica mjesta, do nesreće je došlo rano jutros u 05:20, a žena je bila za volanom koje je učestvovalo u ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći. Ona se sudarila sa drugim autom, a vatrogasci su morali da sjeku auto kako bi je izvukli napolje.