Siniša Mlai je Ministar finansija republike Srbije , koji je do sada u nekoliko navrata govorio o određenim ekonomskim paketima za pomoć pravnim i fizičkim licima koji su najviše pogođeni pandemijom korona virusa.

 

Država Srbija je već u nekoliko navrata uplaćivala novac građanima Srbije i određenim firmama , kao i zaposlenim u privatnom sektoru , ali je sada najavljena još jedna pomoć za određenu branšu u Srbiji , a to je ona koja je po mnogima najviše pogođena ovom ekonomskom krizom. Naime , riječ je o gradskim hotelijerima.

Ministar Mali je naveo da je u pripremi plan pomoći gradskim hotelijrima , jer smatra da su oni najviše ekonomski pogođeni zbog pandemije. Naime , na sastanku kojeg je imala Vlada , donešena je odluka da svakom hotelijeru bude uručena novčana subvencija u iznosu od 350 eura za svaki krevet , i 150 eura za svaku osobu , ali pod uslovom da do kraja godine ne smije da otkaz dobije više od 10 % zaposlenih u hotelima. Ova mjera je donešena da bi se smanjila ekonomska kriza u Srbiji.