Veliki skandal na srpskoj estradi se desio prije samo par dana kada je izjava pjevačice Saške Karan, koja je optužila svog kolegu, poznata pjevača Eru Ojdanića da ju je napastvovao u njenoj mladosti.

Ona je prije par večeri je gostovala na Pink televiziji kada je kazala da joj je Era pomagao oko pisanja i izdavanja debi albuma, a kako je navela tada ju je on seks ualno iskoristio i to je uspio samo zato što je bila mlada i što je mislila da treba tako da bude.

Ova pjevačica je novinarima to sve opisala da se sve dešavalo u studio, kada joj je došao sa leđa, stegao je te ju je počeo hvatati po cijelom tijelu. Ona se tada okrenula zveknula mu šamarčinu, nakon čega su krenule sve silne ucjene, da neće izdati album ukoliko ne bude spavala s njim.

Saška Karan je još izjavila i to da je nekoliko sedmica poslije ipak odlučila da spava sa njim, a to je bilo kontra njene volje te se i dan danas stidi svega toga, a trebao bi i on da bude posramnlje, i treba biti sretan što ga još uvijek nije tužila. Oglasio se i sam Era pvodom ovoga, koji je kazao da je treba biti stid njenog današnjeg muža, zbog toga što je slagalal sve što je izjavila.

On je ubjeđen da je Saška Karan zbog nedostatka posla, odlučila da na ovako gnusan način zadobije medijsku pažnju, zbog toga što se trenutno nalazi na medijskom dnu. Kazao je još i da je poprilično lud i da voli svašta da izjavljuje, ali da je nekoga napastvovao, nije nikada. Vjeruje se da će on podići tužbu protiv nje.