Na internetu se danas mogu naći razne kućne metode koje nama mogu da olakšaju svakodnevnicu, pa tako većina njih zapravo i nisu nova otkrića, a danas ćemo pričati o zaboravljenom triku dodavanja lovorovog lista.

Ono što je zanimljiva stvar jeste da vam lovorov list može pomoći u pranju, a odmah trebate znati da vam odjeća neće mirisati nešto više ili biti omekšana nego će se desiti drugačija stvar.

Lovorov list vam može pomoći u tome da sačuvate obojenu odjeću, te joj vratite prvobitnu boju, a ovaj list možete da stavite direktno u mašinu za veš, dok ćete vi imati bolji efekat ako ih stavite u lavor za vodu pa onda potopite farbanu odjeću i u zavisnosti od količine veša ćete uzeti od nekoliko do desetak lovorovih listova, te ih staviti u vodu i prokuhati.

Nakon što se ta voda ohladi, poslije dvadeset ili trideset minuta onda potopite u nju odjeću, te ostavite da odstoji par sati tako, pa je i potrebno da s vremena na vrijeme promiješate kako bi dobili bolji efekat. Kada je sve to gotovo,, onda iscjedite odjeću i operite je kao inače u mašini za pranje veša.

Ovaj trik će najbolje funkcionisati sa bijelom odjećom, a ako vam ne bude pomogao ovaj sistem korištenja lovorovog lista, onda i postoji još način koji vam mogu biti od koristi, a jedan od njih je stavljanje dvije kašike soli u vaše mašinu. Odavno se taj trik koristi za pranje zavjesa i stolnjaka jer može efikasno ukloniti mrlje i vratiti im jaku bijelu boju.