U nastavku vam donosimo jednu korisnu i zanimljivu temu , a koja se tiče zdravlja. Naime, kada je reč o belom luku , poznato je da je to namirnica koja poseduje mnogo benefita korisne po naše zdravlje. On se može koristiti u razne svrhe , a nastavak ovog članka je posvećen upraavo dejstvu belog luka , te kako i kada možemo da ga koristimo.

Verovatno je suvišno reći da je beli luk od davnina poznat kao vrlo moćan prirodni lek. Poznato je da su stari Egipćani, u vreme građenja piramida svojim robovima često davali beli luk da bi ih održali u dobroj kondiciji. Pored toga što štiiti naš organizam od mogih bolesti i bakterija , beli luk također služi kao regulator povišenog krvnog pritiska. Mnogi ne znaju , ali beli luk je se pokazao kao dobar u rešavanju problema kod upale uha.

Dakle , ukoliko imate ovaj problem , dovoljno je samo da komadić belog luka stavite u uho . Naime , to je način da se očisti uho iznutra , dok će kiselina iz luka da očisti ostatke iz slušnog dela uha. Međutim ono što mora da znate jeste da za ovu vrstu terapije treba da imate organski bijeli luk, a kada stavite komadić u uho, potrebno je da prespavate sa njim, a ujutro da uši isperete vodom. Ako imate slab imuni sistem, onda je bijeli luk prava namirnica za vas, jer on štiti kod prehlade i gripa, ali to nije jedina njegova namjena. Vi nam u komentarima svakako pišite u kolim prilikama vi koristite beli luk?