U današnje doba kada je upitno odakle dobijamo meso, voće i povrće u kakvim uvjetima je to uzgajano, najbolje bi bilo kada bismo se svi mogli vratiti poljoprivredi. Širenjem urbanih zona, mnogo ljudi se odreklo ovog načina života pa sad kada želimo da se bavimo makar vrtlarstvom, to baš ne djeluje lagano.

Neki žele da im to bude samo razonoda kada se priroda krene buditi u toplijim mjesecima dok neki to rade kako bi kultivisali sebi svježu i zdravu hranu. Iako je zemljište sve više zagađeno, sigurni smo da biste opet radije uzgajali sami sebi povrće i voće nego vjerovali trgovačkim lancima.

Tako za vas imamo predobar savjet kada je u pitanju uzgajanje krompira a jako je brzo i efikasno. Nemojte slušati one koji kažu da uzgoj krompira nije jednostavan a ni produktivan – uz malo resursa to možete jako lako riješiti a potrebno vam je malo žice, četiri stuba i slama. Žicu i stubove pretvorite u malu ogradu koja ide ukrug i to u prečniku od oko 30 cm i u tome ćete formirati gnijezdo od slame. U to gnijezdo treba staviti malo zemlje i unutar toga ostaviti krompir da služi kao sjeme koje bi trebalo da proklija i urodi kvalitetnim plodom.

Ovom se tehnikom služe svi manji vrtlari a i neki zemljoradnici pa nije loša ideja da se i vi okušate u ovome ako imate želju da imate svoj krompir. Samo je potrebno dobro zaljevati ovo gnijezdo vodom pa se preporučuje upotreba crijeva i često zaljevanje pa će rezultati biti odlični.