Idemo današnji članak posvetiti domaćim biljkama, to jeste voću i povrću kojem vrijeme dolazi jako skoro da krene sa sadnjom, jer je pred nama proljeće, i doba kada se kreće sa sadnjom raznih poljoprivrednih kultura. Već smo par dana ranije imali članke o tome kako posaditi neke kulture na balkonu, a danas govorimo o možda najukusnijem povrću, kojeg cijeli svijet voli a to je kao što možete vidjeti po samom naslovu, paradajz.

Paradajz je više nego zdrava biljka, i povrće je puno antioksidansa, puno je kalijuma, i vjeruje se da pomaže kod nekih bolesti. Može se praviti na jako puno načina, u salatama je najbolji, za zimnicu se također koristi, i kao osušen kao začin, ali i u kuhanju je itekako ukusan. 

Sada su se domaćice razletile i kreću sa kupovinom sjemena i kako se treba saditi voće i povrće, a u doba pandemije broj takvih osoba je itekako porastao, a samim time imamo i puno neiskusnih u ovom segmentu. Međutim, da li ste znali da ne morate koristiti sjeme da bi posijali paradajz? Vjerovali ili ne, i to je moguće, a kako, saznaćete ako ostanete sa nama do samoga kraja. 

Vjerovali ili ne, za zasaditi paradajz, dovoljni su vam samo jedna saksija, malo zemlje i kolutovi paradajza. Pitate se kako je to moguće? Pogledajte i sami u nastavku ovog videa, kako je to moguće?