Zlatan Ibrahimović je svakako jedan od najpoznatijih sportista koji je ponikao sa Balkana. Zlatan ima bosanske korijene, jer mu je otac iz okoline Bijeljine, dok mu je majka hrvatica, ali je odrastao i živio u Švedsku gdje je sa roditeljima došao još u periodu rata koji je bijesnio 90 ih godina. Već jako mlad je shvatio da bi bio dobar fudbaler i krenuo je iz Malmea. 

Igrao je čak i drugu ligu, kada je dobio poziv iz Arsenala da dođe na probu, ali je već tada bio i više nego siguran da će biti top klasa igrača i treneru je samo rekao “Zlatan ne ide na probe”. Hrabro, zar ne? Iduće godine je potpisao za Ajax i tako je krenula klasna priča i njegova sjajna karijera: Juventus, Inter, Barcelona, Milan, LA Galaxy, da bi se opet u poznim godinama vratio u Italiju gdje sa 39 godina briljira u Milanu koji se bori za naslov prvaka Italije. 

Ko god da ga prati na društvenim mrežama jako dobro zna, da su njegovi korijeni dolazili do izražaja krenuvši od ponašanja na terenu pa sve do izbora muzike koju voli. Halid Bešlić je jedan od omiljenijih njegovih pjevača, a u posljednje vrijeme je na repertoaru i Neda Ukraden. “Jutro je” pjesma koju je Zlatan prije 20 dana pustio i plesao uz nju kada je postigao svoj 500 gol u dresu Milana. 

Prije neku noć je bio i na San Remu, a u autu sa sinom opet je slušao i pjevušio istu pjesmu. U dogovoru sa roditeljima, odlučio je pozvati nedu Ukraden u Švedsku čim se malo stiša cijela situacija sa korona virusom. Ona je objeručke prihvatila ovaj poziv, a pošto Zatan ima ženu koja je starija od njega 10 godina, ko zna…