Stanija Doborojević važi za prvu straletu koja se pojavila na našim prostorima kada većina nas nije ni znala kakvo je to zanimanje i zvanje. Nakon nje se desila prava poplava djevojaka koje nemaju nikakav poseban talenat i koje na osnovu svog izgleda a često i skandaloznog ponašanja postaju poznate a to se najbolje može vidjeti po raznim rijalitijima u kojima su redovne takmičarke.

Neki smatraju da je starleta samo drugi naziv za jedan oblik visoke prostitucije ali to ostavljamo svakome da sam prosudi. Činjenica je da je Stanija profitirala debelo od svog poziva što pokazuje i dom u kojem živi a čija je vrata otvorila za novinare Kurira. Ona je odmah istakla da je njen stan još uvijek u pripremnoj fazi a da bi ga mogla srediti kako želi produžila je svoj ostanak u Srbiji a nakon što je izašla iz Zadruge.

Domaćin novinarima pored Stanije je bio i njen mimak Marko koji je rekao kako najviše voli kada Stanija kuha a omiljeno jelo mu je piletina. Stanij je otkrila da njena terasa ima površinu cijelog jednog stana jer želi i da njeni psi imaju svoj komfor. Dodala je i da planira ugradnju kamina ali i da će stan biti ukrašen sa dosta kristala jer želi da sve izgleda kraljevski i luksuzno.

Njen stan je veličine 120 kvadrata i kako sama priznaje nije ni znala da će je sve tako puno koštati. Kvadrat je plaćala po 1.200 eura a dosta novca je potrošila i na preuređivanje i renoviranje. Istakla je da ne želi da ima sve najskuplje u stanu ali to joj je dom kada je u Srbiji i želi da izgleda onako kako je sama zamislila.