Često se dešava ljudima da im se u snu pojavi mačka i isto tako je jedina životinja koja se češće kod ljudi u snovima pojavljuje od mačke je pas. To nije ljudima ništa čudno jer su to ljubimci koje svakoga dana viđamo, pa i sasvim normalno nam izgleda da to i sanjamo.

Ipak, za mačke se vjeruje da su to magijska stvorenja i čak postoje neka tumačenja da oni imaju veze sa crnom magijom, a pogotovo ako su u pitanju crne mačke, dok se zbog toga i mnogi pitaju šta znači kada sanjate crnu mačku.

Razna tumačenja oko toga postoje, ali moramo vam reći da kada želite da saznate šta neki san znači, onda se prvo trebate sjetiti kakvo je raspoloženje bilo tokom toga sna, tačnije da li ste vi bili opušteni kada ste to sanjali ili ste ipak bili napeti.

Treba i da se probate sjetiti da li je mačka bila umiljata u snu ili je više bila neprijateljski nastrojena, pa su to prvobitna pitanja koja trebate odgovoriti prije nego što krenete u tumačenje vašeg sna.

Sigurni smo i da svi mi nekada zaboravimo šta smo to sve sanjali pa zbog toga naše tumačenje sna zna biti nepotpuno i radi toga je dobro da pored sebe držite olovku i papir tako da kada ustanete odmah zapišete sve što ste vi sanjali.

Isto tako postoji vjerovanje da ako želite da zaboravite neki san da odmah čim ustanete trebate pogledati kroz prozor pa da će ti snovi odjednom nestati, a ostatak teksta o ovome pročitajte na linku OVDJE.