Stručnjaci su otkrili da prirodni šećeri koji se nalaze u voću , mlijeku , i ostalim namirnicama nisu zlo za organizam , te su itekako dobri za zdravlje , te ih je potrbno unositi u normalnim količinama preko pomenutih namirnica.

 

Naime , rafinirani šećeri su velika opasnost za sve nas , a ono što je jako bitno za svakog pojedinca je donijeti odluku i prestati unositi industrijski šećer u organizam , i tako spriječiti štetu koju on čini , a dugoročni učinci bi mogli biti impresivni.

Šećer stvara ovisnost , a sve ovisnosti se mogu riješiti , ali prije toga moramo da prođemo kroz određene krize. U prvim danima , naročito ako ste prije konzumirali veće količine šećera , možete da osjetite ogromnu žudnju za istim , možete osjećati čak i depresiju , ali se simptomi smanjuju uobičajno nakon sedam dana. Nakon mjesec dana , želja za šećerom i kolačima u potpunosti će nestati , a pojačat će se želja za proteinima i lisnatim zelenilom. Ako izdržite cijelu godinu bez šećera , poboljšat će vams e cjelokupno zdravlje i najvjerovatnije da ćete izgubiti suvišne kilograme.