Mi se u nastavku današnjeg članka posvećujemo svakako najvećoj napasti koja nas može snaći u letnjem periodu, a to su svakako muve i komarci. Od njih jednostavno nema spasa, a ljudi se dovijaju na razne načine da spreče da im budu na primer u sobi gde spavaju. Neki stavljaju sitne platnene zavese na prozoru, ali oni opet neksako nađu put do ljudske kože. 

Farmaceutske kompanije su pronašle jako puno rešenja za ove dosadne insekte, ali realno nijedna nije zdrava za naše disajne puteve. Mi se danas bavimo malo sa muvama, koje su također jako dosadne, ali za razliku od komaraca ne ostavljaju bolne tačkice po našoj koži. Međutim, oni mogu da naškode na druge načine, a onaj najgori je svakako da nas zarazze sa nekom bakterijom. 

Verujemo da ste do sada svi čuli za onu staru narodnu izreku, leti kao muva na go vno. To je 100% istina, jer one vole fekalije, i sa tme se hrane. I sada možete samo da zamislite kako sve izgleda kako jedna muva sa tko prljavi nogicama, sleti na naš ručak koji je ostao neotkriven? Mi vam danas donosimo reči od čoveka koji je zaposlen na Univerzitetu Fordam u Njujorku. Njegovo ime je Tomas Dž. Danijels, koji kaže da postoji barem sto različitih vrsta bakterija i virusa koje muva može da prenese.

Kako dalje piše The Healthy, kada muva pokupi bakterije, može da ih prenese svugde oko sebe. Jedno od mesta je vaša hrana, čak i ako je na njoj bila svega nekoliko sekundi. Muva kada je na hrani, ona je sa svojim sokovima omekšava da bi je mogla pojesti, zato je jako bitno hranu držati pokrivenom…