Zahvaljujući internetu i modernoj digitalnoj tehnologiji, nauka je puno brže uznapredovala i ljudski napredak općenito postaje sve brži i brži. Neke stvari koje mi danas shvatamo olako su bile nezamislive prije nekoliko decenija – zamislite da morate davati 20€ da kupite jedan album na ploči ili da posuđujete filmove u videoteci.

Internet nam je donio mnogo sadržaja – filmoljupci mogu gledati serije i filmove na Netflixu, HBO, Disney+ i drugim servisima, dok fanovi muzike mogu da slušaju milione pjesama i albuma za malu mjesečnu naknadu putem Spotify, Deezera, Apple Music, Tidal i sličnih aplikacija na pretplatu.

Isto tako imamo i besplatan pristup video sadržaju na platformama kao što su YouTube, TikTok, Vimeo, Dailymotion i slično, ali na prva dva se najčešće pojave stvari koje postanu viralne. Na YouTube danas video koji je popularan može dostići nekoliko miliona pregleda bez previše problema, a na TikToku kratka videa još brže.

Možete gledati stvari komičnog sadržaja, ozbiljnog, naučnog, zabavnog, akcionog i slično, pa bi se moglo reći da su YouTube i TikTok zamjenili televiziju, pored Netflixa i ostalih. Ono što je posebno je to što jako lako možete podijeliti sadržaj s drugima, pa tako mnoga videa stignu do nas i svi ih pogledaju. U ovom članku s vama dijelimo video jednog drvosječe koji je nakon što je presjekao stablo primjetio nešto jako čudno što je morao da snimi i što je šokiralo razne gledaoce širom svijeta. Kada ovo vidite neće vam biti baš svejedno, a video u pitanju možete pogledati ovdje. Šta vi mislite o čemu se ovdje radi?