Svako od nas je svjestan činjenice da je korona virus počeo uzimati maha, te da se ova situacija otela kontroli. Naime, radi se o mnogo većem broju zaraženih osoba u cijelom svijetu, a najviše na Balkanu. To je veoma vidljivo u našoj regiji, a situacija je posebno kritična u Srbiji, kao i u Bosni i Hercegovini.

 Naime, na internetu možemo vidjeti sve više poznatih ličnosti koje se oglašavaju da su pozitivne na korona virus. Nedavno smo dobili informaciju da je pjevač Miki Mećava smješten u kovid bolnicu u Areni. On je svima otkrio da se nalazi u teškom stanju sto je mnoge osobe uplašilo. Kako saznajemo, u jednom trenutku je počeo izbacivati krv kroz usta, te su prvi dani njegovog liječenja bili veliki košmar. Naime, ovaj pjevač je nakon 14 dana izašao iz bolnice u Areni, te su mnogi mediji pisali kako je on izašao bez dozvole. Na kraju se ispostavilo da to nije bilo tako, već da se radi o velikoj laži

. Pored ove vijesti je cijelu estradu pogodilo to da je poznati menadžer Bor Lalević izgubio bitku sa korona virusom, te da je preminuo od posljedica iste. Naime, cijela javnost je bila šokirana ovom viješću, jer je riječ o mladom čovjeku. Danas smo opet dobili slične vijesti, te se radi o pjevaču Marku Simčiću koji je saznao da je pozitivan na Covid-19. On se nekako uspio javiti iz bolnice, te je izjavio da se nalazi u veoma lošem stanju. Nakon što je potražio pomoć od ljekara, ovaj pjevač je upućen u Infektivnu kliniku. Marko trenutno ima problema sa otežanim disanjem, te je iz tog razloga priključen na kisik.