Kovid 19 je i dalje u jako velikom naponu, i po svemu sudeći ovo proljeće bar po trenutnim brojkama nam neće donijeti ništa novoga i dobroga. Situacija primjera radi u Srbiji je više nego zategnuta, pa već drugi vikend za redom imamo jako velike brojke koje dolaze iz Kriznog štaba., Baš iz tog razloga uvedeno je novo pravilo, a to je da je skoro cijeli vikend sve zatvoreno, sem apoteka i benzinskih pumpi. 

Međutim, ljudima se nikako ne može ugoditi, pa oni opet nalaze načina da rade po svome. Na internet portalima i na društvenim mrežama iz dana u dan, imao konstantno slike i video klipove kućnih žurki, na kojima se skupi po 50 ljudi i dovedu na primjer Darka Lazića da im nastupa. Ostaje se po ccijelu noć, zaštitrnih maski ni na vidiku, tako da i ne čudi odakle toliki skok broja zaraženih osoba u ovome trenutku. 

Bogdan Crnokrak, direktor KBC Bežanijska Kosa, i dalje je uvjeren da ako ste preležali korona virus, vi i dalje niste sigurni., Prema njihovim analizama i statistikama, jako veliki broj osoba nakon preležanog covida 19 ima jako velikih problema sa zdravljem. Neki od njih dobiju i moždani udar, a jako je veliki procenat i onih koji imaju problema sa kardiovaskularnim sistemom. 

On je rekao da je kroz njegovu kliniku do sada prošlo blizu 4.000 pacijenata od kojih je 600 bilo na aparatima, to jeste respiratoru. Ono što je posebno zabrinjavajuće bilo je to, da je čak 25% tih pacijenata bilo ispod 45 godina. Sve u svemu, slijedi nam jako težak period.