Turistička sezona u Crnoj Gori je u punom jeku, a čitalac srbijanskog Kurira nam je posalo jedan cjenovnik s plaže u Čanju, a i ispričao jednu neprijatnost koju je doživio u Sutomoru.

“Izbačeni smo sa Sutomorske plaže od strane direktora i konobara, zato što ne trošimo dovoljno para, a danas smo dosli u Čanj i ovo nas je dočekalo na plaži”, napisao je čitalac Kurira.

Na cenovniku stoji par pravila, ali i tačno određena suma koju treba da potrošite ako želite da koristite ove usluge.

“Suncobrani su dio kafića i zabranjen je cjelodnevni boravak, ostavljanje peškira, spavanje i još mnogo toga. Za cjelodnevni boravak obavezna je konzumacija pića i minimum 30 eura da potrošite dok ste tu.

Potom se oglasio i konobar
“E, pa ovako, ja sam taj konobar koji je “izbacio” gospodina iz plažnog bara. Naravno, nisam ga izbacio ni ja, niti moj direktor, već ga ljubazno zamolio da naruči neko piće, ili da nam oslobodi sto. A što?! Zato što je gospodin (kardiohirurg, kako on kaže) 15 dana dolazio u plažni bar sa cijelom svojom porodicom. Nisu prijatelji kako on kaže nego on, tata, žena i njihovo dvoje dece. Dođu u 12 sati i naruče samo jedan espreso, pa sjede od 12 do 19 sati i to svaki dan!! Pritom, sa sobom nose mali onaj frizider u kojem su im i doručak i ručak i večera, a i sokići za djecu i njih, sve ponesu. Cijeli dan naručiš samo jedan espreso, a vadiš sokove iz prodavnice na sto u kafanu i piješ pa gdje to ima?!! Ja razumijem da se nema i da ljudi žele da odvedu djecu na more, zato ga i nisam cimao zato što sam i sam roditelj pa znam kako je. Ali taj dan je baš bilo posla i ljubazno sam ga zamolio, nadao sam se da će da ima razumjevanja pa će da naruči nešto, ili da oslobodi sto da i mi nešto zaradimo. Ali ne, on se žalio novinama, turističkoj agenciji, poreskoj, svima redom! Kakav bezobrazluk!! Žao mi je sto nemam ime i prezime čovjeka da ga ovdje napišem! Pozdrav za njega od konobara”.