Kako je krenula pandemija sa korona virusom u posljednjih godinu dana, imali smo priliku da sa svih strana svijeta vidimo stvarno puno neobičnih i čudnih situacija. To svakako možemo da zahvalimo internetu, kojeg danas baš svako ima na svakom ćošku i zabačenom dijelu svijeta. U Srbiji smo također imali jako puno ozbiljnih, ali i komičnih situacija koje su postale viralne u jako kratkom vremenskom periodu. 

Za danas imamo jednu jako zanimljivu situaciju, koja se desila prije samo par dana u Srbiji, i koja je podijeljena jako puno puta na društvenim mrežama. Cijela situacija se desila u Nišu u ponedjeljak navečer, kada je jedan pacijent zatražio hitnu pomoć, a kada su došli na lice mjesta on je imao 200 kilograma. Oni su pokušali na sve moguće načine da ga transportuju, ali jednostavno nisu imali rješenje za ovoh jakoneobičnog pacijenta. 

Oni su za početak shvatili da ovom pacijentu koji je imao simptome korona virusa, da mu mogu pružiti prvu pomoć u kući, a onda su pozvali i vatrogasce da ga probaju transportovati do kola hitne pomoći. Međutim, kako god da su se sabrali, shvatili su da on uopšte ne može da stane u kola hitne pomoći, tako da su odustali od ove ideje. 

Na kraju su sa konsultacijom sa doktorom, shvatili da je najbolja opcija da ostane u kućnoj izolaciji, i da nema potrebe za transportom u bolnicu.