Sudbina je jako varljiva stvar i apsolutni nkada ne znamo št a nas očekuje sutra, i šta će nam se zapravo desiti. Nekada neke ljude pogodi ogormna sreća, nikada ne odigraju loto, slučajno ga kupe po prvi puta u životu i onda dobiju milione na svome računu. Sa druge strane imamo i one tužne priče, ali mi o njima danas nećemo pisati. 

Vjerujemo da ste do sada jako puno puta ćitali, kako je neko pronašao kesu ili torbu punu novca na cesti ili na parkingu, i onda ih je vratio vlasniku. Odmah vam je kroz glavu prošlo, pa šta da sam ja pronašao taj novac, da li bi ga uzeo ili ne? Možda je nekome za liječenje, možda je neko digao kredit za stan ili kuću i onda izgubio? Milion stvari bi vam sasvim sigurno prošlo kroz glavu. 

Sve je lako govoriti, dok se to apsolutno ne desi baš vama. Baš jednom čovjeku koji je iz Bosne i Hercegovine, i koji radi u gradskoj čistoći prije par dana se desila baš takva stvar. Radoslav Glišić je iz Teslića, i on je tako prije par dana čistio park i pronašao je u travi novčanik, a unutra je osim ličnih dokumenata bilo i 1.000 eura. On je bez imalo razmišljanja otišao u Upravu svoga preduzeća i cijeli je slučaj prijavio svome šefu. 

Oni su odmah kontaktirali policiju, a nakon par dana se saznalo da je izvjesna Mirjana izgubila taj novčanik, došla je izljubila Radoslava i počastila ga sa 50 eura, koje on nije htio uzeti, ali je ipak na insistiranje gospođe uzeo taj novac da kupi nešto djeci, kojih ima troje.