Ni ovaj današnji članak neće biti nešto posebno lijep, obzirom da imamo jednu veoma tužnu vijest koja nam i ovaj put dolazi iz Srbije.

U ovoj zemlji u posljednje vrijeme dešavaju se samo tužne vijesti, crna hronika preovladava. Svi se sjećamo početka godine, kada je Mika Aleksić, koji je poznati srpski učitelj glume priveden, jer je osumnjičen od strane svojih učenica da ih je sek sualno iskorištavao.

Prva je progovorila Milena Radulović, a kako je navela za srpske medije, te 2013. godine imala je samo 17 godina, što se može definisati i kao pedofilija, i kao teško krivično djelo. Još četiri djevojke su dale svoje iskaze, a kako se navodi iz stručnih krugova, Mika Aleksić, ukoliko se dokaže da je kriv, mogao bi dobiti 40 godina ili čak i doživotnu kaznu zatvora.

Poslije toga, u zadnjih sedam dana je hapšenje velikog kriminalca Velje Belivuka koji je cijelu Srbiju držao u šaci sa svojom kriminalnom grupom, a vjeruje se da je najmanje 17 lica otao i na kraju ubio i to na veoma brutalan način. Vjeruje se da je većinu svojih žrtava sjekao na komade pa ih onda topio u buradi sa kiselinom. Danas nam stiže još jedna veoma tužna vijest, a to je da je preminuo Dragan Ilić Bosanac u 71. godini života.

On je preminuo jučer u Beogradu a rodio se u Kragujevcu. Još od mladih dana Dragan je pokazivao veliku znatiželju sa politikom, a sa samo 17 godina je ušao i u političku stranku u Kragujevcu. Njegova sahrana će se održati danas.