Područje Balkana je uvijek bilo jako plodonosno tlo za velike umove koji su se u stljećima iza nas, rađali na ovom području. Dovoljno je samo reći Nikola Tesla, i onda vam je apsolutno sve jasno. Čovjek bez kojeg ne bi bilo električne energije danas, je svakako jedan od najvećih genijalaca koje je cijeli svijet vidio. 

Da još uvijek ima genijalaca pokazuju nam vijesti koje svaki dan možemo vidjeti na internet portalima širom regije. Čovjek iz Tuzle, koji je sam od običnog automobila, napravio pravi električni automobil, koji se puni na punjač od 220 volti. Sa time je napravi oogromnu uštedu, a on je samo pokazatelj da se sa svojih 10 prstiju i malo mozga može napraviti sve i svašta. 

Mi tako danas idemo do Srbije i pričaćemo o jednom čovjeku, koji ima ne samo jednu, nego više genijalnih ideja. Slobodan Vesić je iz Gornjeg Milanovca, i on je u penziji već 7 godina, a istui je zaradio u elektroprivredi Srbije. Njegov hobi su svakako izumi na električnu energiju, kojih za sada ima jako puno, ali je novinarima Kurira, podijelio jedan koji je stvarno genijalan. 

Slobodan je tako spojio svoju TA peć na centralno grijanje, to jeste na svoje radijatore, i napravio jako veliku finansijsku uštedu. Ono što je bitno naglasiti da kada jednom napuni radijatore, i kada se peć zagrije do maksimuma, njegov stan zna biti topao i do dva dana. Slobodan je također napravio električni sat, koji ima 5 kazaljki i koje pokazuju različita vremena u 5 svjetskih metropola. Da li ste vi čuli za Slobodana?