Situacija u Srbiji u posljednjih par dana po pitanju korona virusa nije nikako dobra, jer se opet sve polako otima kontroli, i doktori su i više nego zabrinuti po pitanju naglog broja skoka oboljelih od covida 19. Vjerujemo da svi znate odluku kriznog štaba da se zbog otvorenih zimovališta u Srbiji, koji su zadnjih mjesec dana radili punom parom, da im se skrati radno vrijeme. 

Ova odluka je naišla na veliki bunt kod privatnika, i ljudi koji žive od ugostiteljstva, ali odluka se ipak morala poštovati do samoga kraja. Nisu se poštovale odluke kriznog štaba oko nošenja zaštitnih maski kao i držanje distance, a ako kažemo da je na Kopaoniku u jednom danu znalo biti preko 10.000 turista, onda vam je sve kristalno jasno.

Cifre su baš iz tog razloga ponovo počele da skaču, što je više nego zabrinjavajuće, samim time i krizni štab danas ima jako težak zadatak, a on je naravno povlačenje nekih radikalnih poteza, a sve u cilju suzbijanja broja oboljelih osoba od covida 19. Podsjećamo, krizni štab je još u ponedjeljak donio odluku o sedmičnom lokdaunu, a danas bi se trebalo znati da li će to stvarno da bude tako. 

To bi podrazumijevalo da u opticaju sa redovnim radnim vremenom, ostaju samo benzinske pumpe, apoteke kao i objekti i restorani koji spremaju hranu, a imaju opciju kućne dostave. predlaže se i blaža opcija, da se samo vikendom poštuju ove odluke, a da opcija ponedjeljak-petak bude radno vrijeme do 18 sati. Jako teška odluka je danas pred kriznim štabom, a krajnji rezultat ćete prvi da saznate…