Film Toma koji se počeo prikazivati prije otprilike mjesec dana u cijeloj regiji izaziva oduševljenje i obara sve rekorde gledanosti. U ovom ostvarenju koje je posvećeno legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću kojeg smatraju najvećim boemom na estradi se oni malo stariji mogu prisjetiti nekih drugih vremena i života kakav je bio u bivšoj državi.

Iako su režiser i scenarista koristili i određene umejtničke slobode pa tako ima i scena koje su izmišljene većina ipak prati život pjevača. U filmu se mogu čuti i neki od njegovih najvećih hitova koje je maestralno otpjevao Aca Pejović čija boja glasa nevjerovatno podsjeća na Tominu.

Glavni lik glumi Milan Marić dok lik tragično preminule pjevačice Silvane Armenulić koja je na neki način Tomu i otkrila kao pjevača glumi Tamara Dragičević. Kroz film se provlači i ideja da je Toma u Silvanu bio nesretno zaljubljen većinu njihovog poznanstva i o tome se vodila velika polemika u medijima i javnosti ali je sigurno da su bili jako dobri prijatelji. Također u filmu se mogu čuti i Silvanini najveći hitovi koje je m otpjevala Suzana Branković koja je jedno vrijeme bila članica grupe Beauty Queens a tada se prezivala Dinić.

Nju je Željko Joksimović pozvao da pjeva Silvanine pjesme a onima koji je poznaju je to bilo nezamislivo jer je ona pop pjevačica. Otkrila je i da ona nije bila prvi Željkov izbor ali da se djevojka koja je trebala da pjeva Silvanine pjesme razbolila i zamolio je da uskoči. Ona je tada bila u Zaječaru i imala je kod sebe studisjku opremu pa je snimila pjesmu Noćas mi srce pati, i poslala je Joksimoviću koji je bio šokiran sličnošću njenog glasa sa Silvaninim.