Za danas jedna jako zanimljiva tema koja će se sigurno svidjeti svima onima koji žele neke nove ideje, žele napraviti neki biznis od kojeg bi mogli da prežive, a da nema puno ulaganja u samome startu. Jednostavna stvar je ta, da je uslijed krize sa korona virusom, definitivno tržište rada doživjelo kolaps i da je jako teško pronaći bilo kakav posao, a kamoli da se od njega može bilo kako živjeti. 

Uvijek kada pomislimo na neki dobar posao ili ideju, uvijek nam fali par hiljada eura za pokretanje istoga. Međutim, sa druge strane imamo i onih koji imaju pare, ali nemaju jednostavno ideje, tako da je to u jednu ruku začarani krug. Situacija u Srbiji je jako loša po pitanju posla, a samo u doba korona virusa otpušteno je skoro 50.000 radnika, a ako tome dodamo i cifru od preko 300 hiljada koji se vode na biroima za nezaposlene osobe, onda vam je sve valjda jasno. 

Mi danas govorimo o jednom jako zanimljivom poslu, čija sezona kreće baš u proljeće, i period kada ćemo imati jako puno kiša, što svakako pogoduje ovome biznisu. Milojko Knežević je iz okoline Pančeva, koji je za srpske medije otkrio svoju ideju za biznis, koju neće skoro niko od mladih osoba u Srbiji da radi. Naime, radi se o skupljanju puževa, a za dan, kada je vrijeme dobro da oni izašu u travu može zaraditi i do 5.000 dinara. 

Ima i čovjeka, koji odmah uvečer dolazi do njega kući i otkupljuje ih po jako solidnoj cijeni, a oni preko Kragujevca idu direktno za Italiju, gdje se pripremaju i sluuže u restoranima gdje su puževi zapravo jako veliki specijalitet. Da li biste vi brali puževe?