Ovog ponedeljka vam nudimo par saveta, kako i na koji način da malo poboljšate kućni budžet, a uz malo sreće i više truda, jednostavno možete da prehranite sebe i svoju porodicu. Neki ljudi koji imaju velike porodice su definitivno prinuđeni da rade i po dva posla na dan ne bi li dočekali sledeću platu. 

Međutim, na balkanu vlada totalna nezainteresovanost za pokretanjem bilo kakvog biznisa, a oni koji i imaju neku ideju, nemaju novaca za isti. Međutim, posla u Srbiji uvek ima, trenutno je biznis broj 1 stočarstvo, ali niko ne želi da čuva stoku po ceo dan, iako gazde od gazdinstava u nekim slučajevima nude i do 100 evra dnevnicu+hrana.

Također, branje voća je izuzetno isplativ posao, dnevnica je od 70 do 100 evra, ali opet nema ko da radi. Nameće se pitanje, od čega mlada populacija zapravo živi? Kafići su apsolutno puni skoro svaki dan. Mi danas govorimo o jednoj totalno nepoznatoj biljci na ovim prostorima. 

Paulovnija je brzorastuće drvo, koje na godišnjem nivou verovali ili ne može doneti zaradu i do 50.000 evra, ali treba sačekati 3 do 5 godina, da postigne svoj puni potencijal. Milorad Cvetković iz okoline Šumadije se bavi ovim biznisom, a kaže da je potražnja u celom svetu i više nego velika, nema ga na tržištu a u Srbiji ga skoro niko osim njega niti ne sadi. Drvo je poreklom iz Kine, a za 7 godina po njegovim rečima kadca se dostigne puni potencijal, od njega se može zaraditi i do 350.000 evra.