U poslednje vrijeme srbijanski mediji su počeli da objavljuju imovinske kartice pojedinih političara u ovoj državi, a naravno svima je najiteresantnije bilo da saznaju šta sve to posjeduje predsjednik Aleksandar Vučić. Na informaciju da on i njegova porodica imaju samo nekretnine u vrijednosti od nevjerovatnih milion i 280 hiljada eura su ostali zatečeni. Spisak nekretnina koje posjeduje Predsjednik Vučić je prilično zanimljiv, a zanimljivo je to što su neke nekretnine zavedene i vode se na ime njegovih roditelja.

Pa tako pored stana koji se nalazi na Vračaru od 112 metara kvadratnih i koji se vodi kao trosoban stan, on ima i stan od 80 kvadrata te garažu u naselju na Novom Beogradu. Njegovi roditelji su također vlasnici i kuće koja se nalazi u Jajincima. Što se Vučića tiče on na svoje ime ima samo garsonjeru od 30 metara kvadratnih koja se nalazi u luksuznom naselju Belvil i koja vrijedi 50 hiljada eura, a navodno za kupovinu su mu finansijski pomogli njegovi roditelji. Njegova sadašnja supruga Tamara jr vlasnica stana trosobnog stana od 104 kvadratnih metara, a taj stan je kupila prije sedam godina i to za 135 hiljada eura.

Pored ovog stana, Vučićev supruga je vlasnica garaže u istoj stambenoj zgradi. Njegova prva supruga Ksenija Vučić je vlasnica stana kojeg je Vučić dobio dok je bio na funkciji ministra za informisanje. Ovaj stan se nalazi u Yu Biznis centru u Beogradu, a njegova vrijednost je skoro 200 hiljada eura. Ovaj stan je svojoj bivšoj supruzi ostavio na korištenje, ali se u katastru on i dalje vodi kao vlasnik ove nekretnine.