Iako smo već ušli u april mjesec, mjesec kada su doktori najavili da bi korona virus ipak mogla malo da splasne, opet imammo novi talas ovog virusa, a sve veći broj je zaradio ovu pošast 21 vijeka. Rijetki su oni koji su ostali neokrznuti, a ljudi sa sve većim strahom očekuju šta će se desiti u narednom periodu. 

Proces vakcinacije je već počeo, ali opet imamo one ljude koji jednostavno ne žele da primaju nešto, sa čijim sastavom uopšte nisu upoznati. Sve u svemu, doktori su i dalje sa velikim upitnikom iznad glave, jer se još sa sigurnošću ne može utvrditi šta je to jako dobro za organizama, da se čovjek zaštiti i podigne nivo svoga imuniteta. Mi danas govorimo o proljeću, i o biljkama koje kreću u martu i aprilu. 

Jedna od njih je svakako narodni bijeli luk, u narodu poznatiji kao srijemoš. On je jako zdrav za organizam, pun je antioksidanasa koji ubijaju sve moguće viruse u vašem organizmu. Za razliku od bijelog luka, on se većinom preferira da se jede u sirovom obliku, i u obliku salata, te tada ima najveći mogući učinak na samu osobu. 

Stručnjaci iz domene bio hemije, kažu da ima 30% više alina nego što ga zapravo ima bijeli luk. U narodu ga zovu još medvjeđa trava, ili divlji bijeli luk, i zato neka vam ne bude teško, pođite u prirodu i opskrbite se na vrijeme sa prirodnim lijekom za cijeli organizam.