U današnjem članku ćemo da se dotaknemo teme zdravlja , a koje je svakako svima nama itekako važno za normalno funkcionisanje našeg organizma. Naime , poslednjih godina , jedan od najvećih svetskih rolema je višak kilograma , a od kojih nastaju i dodatni zdravstveni problemi , kao i komplikacije. Zabrinjavajuća činjenica je da je sve veći broj mladih ljudi sklono višku kilograma , kao i dece , a to je svakako povezano sa načinom ishrane koji se kod većine sveo na masno , tačnije fastfud.

Dakle , važno je napomenuti da je pre svega potreno promeniti način ishrane , kao i ubaciti određene namirnice koje su itekako i važbne i dobro deluju na naš organizam. Naime , jedna od njh je svakako maldi sir , koji se na našim prostorima na sreću i dalje koristi. On je posebno važan za našu jetru jer spriječava taloženje masnoća u njoj.

Mnogi misle da je samo alkohol ono što šteti jetri , međutim, postoje i mnoge navike koje su itekako štetne , a koje dovedu do taloženja masnoća. Nuticionista Nurija Dijanova tvrdi da je dovoljno u prehranu uvesti svježi sir da bismo našu jetru oporavili jer on sadrži aminokiselinu pod nazivom metionon koji oslobađa jetru od viška masnoće.  Dakle , kako je napomenula , sveži sir ubrzava metabolizam , te ima lekoviti efekat , a porebno je , te se svakako preporučuje da se na dan konzumira namanje 50 grama sira , a muškarci čak i više jer je njihova telesna masa veća.