Prošla su tek 3 dana kako nas je napustio vjerovatno najveći kantautor sa ovih prostora, Đorđe Balašević. Podjsećamo, on je preminuo 19 februara u 67 godini života od teške, obostrane upale pluća. Došao je u jako teškom stanju u beogradsku infektivnu kliniku, gdje su se ljekari danonoćno borili puna 3 dana da ga spasu, ali jednostavno nisu mogli da spasu velikog Balaćevića. 

Vijest je kao grom iz vedra neba u petk poslijepodne odjeknula cijelom regijom, a cijeli Balkan je odmah počeo da šeruje i dijeli njegove stihove, i pjesme koje se ne mogu ni nabrojati koliko ih je imao jako dobrih. Čovjek je antologija poezije, čovjek koji je obilježio mnoge generacije, a vjerujemo da svi znate njegovu prvu pjesmu “U razdeljak te ljubim”, koja je u to vrijeme prodata u rekordnih 180.000 kopija. 

Mnoge poznate osobe su se oglasile putem društvenih mreža, uz riječi podrške i saučešća, dok je bilo i onih koji nisu tako mislili popout Veljka Ražantovića, koji je javno osudio balaševića što je na zagrebačkom koncertu rekao da mu zamjeri jer je rekao da u stvari govori iskrivljenu verziju hrvatskog jezika, to jeste srpski. Nije on jedini, tako je prije 2 večeri u emisiji “Hit tvit” na TV Pinku, Vojislav šešelj, opet bio u svome elementu, i nije pružio riječi hvale za Panonskog mornara. 

“On je izdajnik srpskog naroda i jednostavno ne razumijem zašto ljudi toliko žale za njim?” On je isto tako izjavio da osuđuje ljude koji su preko imena Vuka Karadžića, zalijepili plakat Đorđe Balaševića. Voditeljica verica Bradić ga je nekoliko puta pekinula, jer je baš pretjerao sa uvredama.