Kako dolaze zimski dani, tako je i došlo vrijeme da se malo pojača ishrana, pa nam tako voće i povrće polako ide u zaborav, ali ipak dolazi nam tu kao zamjena dosta jača hrana koja inače bude pokrivena sa mesom i sa nekim suhomesnatim proizvodima, te nam tu bude i kupusa naravno, a kiseli kupus i presan kupus su zasigurno jedna od zdravijih salata koje mogu da se konzumiraju i prave na razne načine.

Decembar i januar inače budu puni sa raznim Slavama u pravoslavnom kalendaru, a kiseli kupus bude često korišten kako u salatama, tako i za sarmu i za prebranac, a danas imamo za vas savjet kako možete napraviti jednu od najukusnijih salata koja je kao u restoranu, a ne kao da ste je kod kuće napravili, pa je dovoljan inače samo jedan mali trik kako bi ova salata bila neizmjerno ukusna.

Inače je kafanski kupus jedan od ukusnijih recepata koje možete naći na internetu, te je to slađe i ukusnije, a jedina poenta u tome kada spremate kupus jeste da on mora malo da odstoji.

Tako je potrebno da nasječete kupus veoma tanko ili da ga izrendate, pa da ga malo posolite i da ga izgnječite rukom, a dodat ćete na vrh noža malo šećera pa sve to promiješati i ostaviti da odstoji nekih deset minuta. Poslije toga ćete da pospete to sa malo jabukovim sirćetom i sa malo maslinovog ulja, a onda posolite pa je kupus spreman za jelo.