Kao što i sami znate, mnogi ljekari su bili veoma aktivni u vrijeme korona virusa. Naime, dr. Tiodorovic je član Kriznog štaba, ali se on ne pojavljuje tako često u medijima, kao što je to slučaj kod dr. Kona ili dr. Kisic Tepavčević.

Kada se dr. Tiodorović pojavi na press konferencijama, to je odmah znak da želi upozoriti građane na sve moguće komplikacije koje su vezane za pandemiju korona virus. Sami ste mogli zaključiti da na svakome nastupu ističe koliko je bitno da se građani pridržavaju mjera. Također konstantno napominje kako nas na jesen i zimu čeka mnogo teža i ozbiljnija situacija nego što je sada.

 Naime, posljedice bi mogle biti katastrofalne ukoliko se ne počnemo pripremati za takve dane. Dr. Tiodorovic je istakao da se na svaki način mora izbjeći “sudar” korone i sezonske gripe. Naime, radi se o tome da bi spajanje ove dvije bolesti moglo stvoriti “savršenu oluju”. Zbog toga mnogi stručnjaci apeluju na sve građane da se u što većem broju vakcinišu protiv gripe. Ova vakcina nas ne može zaštiti od korone, jer ona ipak štiti od gripe, ali će u tom slučaju ljekarima biti lakše odvojiti simptome korone od simptoma gripe koji su veoma slični.