Mi njih obožavamo, oni nam svakodnevno uljepšavaju dan, vrlo često čujemo kako nije najpametnija opcija da naši ljubimci zajedno s nama spavaju.

Imamo tako šest razloga radi kojih je dobra ideja to. A vi budite sigurni kako je vaša maca zdrava, redovno je vakcinišite, kod veterinara ih vodite da se uvjerite kako je sve u redu s njom.

U jednom časopisu istraživanje koje je rađeno potvrdilo je kako postoji posebna veza između mačke i vas, da su mačke te koje imaju tendenciju da se više vežu za osobe koje su ženskog pola nego za osobe koje su muškog pola.

NIste sebi umisili da ste sa vašim ljubimce jako povezani, naučno je dokazano kako između mačke i čovjeka ima itekako velika konekcija.

Onda, moramo vam reći da maci dopustite idući put da s vama spava, onda ćete na taj način samo učvrstiti vašu vezu.

Smanjuje se nivo stresa, jeste li znali da se smanjuje i rizik od srčanog udara ukoliko posjedujte macu u svom domu.

Mačke tako podstiču čučenje hormona sreće, one mogu da vas smire poslije napornog dana, ukoliko spavate s njima, imat će dobar utjecaj na vaše zdravlje.

Da li vi imate mačke ili neke druge životinje, da li ste primijetili da ste itekako vezani za njih, da uživate s njima i da se osjećate voljeno ali isto tako da im i vi pružate veliku ljubav, pišite nam, jer nas ovo itekako zanima… Nadamo se samo kako volite životinje i da ih tretirate baš onako kako se ove ljubimice trebaju i tretirati