Ova tema o kojoj ćemo danas da pišemo se može zaključiti da je problem kod dosta žena koje nemaju baš vremena ili imaju tu naviku što se tiče održavanja njihove kose. Kako bi njihova kosa bila zdrava i čista, u tome slučaju nije samo dovoljno da se koristi šampon i regenerator nego je potrebno i jednom sedmično da se stavi maska na kosu.

Upravo na takvu temu su se oglasili stilisti i frizeri koji su objasnili da su to navike koje loše utiču na ljude i koji uništavaju kosu, pa i da žene zapravo nisu svjesni da one to rade.

U slučaju kada je kosa mokra, onda je ona lomljiva, te bude slaba, a spavanje sa mokrom kosom niej baš dobra ideja jer se upravo tako mogu da unište vrhovi kose. Oko te teme se oglasio Ted Gibson koji je rekao: “Sa trljanjem mokre kose o posteljinu tokom noći vam može da uništi vrhove i da ih napravi grubima i suhima. Obavezno je da vi osušite kosu prije nego što odete na spavanje”, rekao je on.

Također je naveo kako postoji još jedna loša navika i da je zapravo u pitanju konstantno vezanje kose. Ukoliko vi nosite punđu ili rep dan i noć, posebno onda kada spavate, onda vam se kosa jako lomi.

Sa druge strane je spavanje sa puštenom kosom ili u pletenicama najbolja ideja i rješenje za vašu kosu. Ako ipak odlučite da morate vezati kosu, onda je u tome slučaju bolje da vi ne koristite elastične gumice, pa se i preporučuju kopče ili gumice koje su mekane.

Također nije dobra navika kada preskačete češljanje kose.