Više javno tužilaštvo u Beogradu je odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića zato što ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično djelo, biti bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po tačnoj službenoj dužnosti.

Nedu poslije toga se oglasio i advokat glumca Branislava Lečića i kazao je da među neoborive dokaze zbog kojih je krivična prijava odbačena, spada i onaj iz kojeg proističe da je sa audio snikom koji je prezentovan javnosti, prije same prezentacije sječenjem i pakovanjem itekako manipulisano.

U vezi sa tim snimkom, advokat je izjavio da je Danijela sama dala medijima nešto što zove dokazom i priznnjem, ali da je to stvarno dokaz, da bi cijeli ishod predistražnih radnji bio drugačiji i vjerovatno dosta brži.

– Osim same Danijele, pojedini mediji još uvijek ovaj snimak tretiraju kao dokaz i priznanje, nekada navodeći da je Branislav izjavio kako je taj razgovor bio priprema za predstavu, što je potpuno netačno. Ovaj audio- snimak, za koji tvrdimo da je montiran, čiji se prikazani dijalog nije desio u kontinuitetu, nego je sačinjen od iscjepkanih dijelova, kasnije nalepljenih u jedan dijalog, predstavlja samo jednu od javnosti dostupnih manipulacija Danijele Štajnfeld, i ništa drugo – tvrdi Lečićev branilac.

Advokat navodi da je ovaj snimak dio razgovora koji nije vođen na temu ličnog događaja između dvoje učesnika, nego povodom potencijalne saradnje i to na dvije različite teme, koje je Štajnfeldova objedinila u jednu, i to ličnu, treću i nepostojeću – suočavanje sa silov ateljem”.

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.