Ruška Jakić je žena koja je iako u devetoj deceniji života još uvijek poznata javna ličnost prije svega zbog svoje osobnosti. Ona je u Jugoslaviji bila jedna od najpoznatijih voditeljki a između ostalog je ostala upamćena kao prva koja je uradila intervju sa samom sobom. Ruška je oduvijek imala pepoznatljiv stil i karakter koji je bio umnogome različit od drugih što je samo dodatno izdvajalo.

Ona i danas nosi modne odjevne komade za koje bi mnogi rekli da njenim godinama ne pristaju ali ona ne mari za tim. Sada je otišla i korak dalje pa je objavila fotku na kojima se nalazi potpuno nenašminkana i koja je nastala u jednom kozmetičkom salonu koji ona redovno posjećuje.

Ruška vješto izbjegava pitanje o svojim godinama i kaže da se osjeća kao da joj je četrdeset a sada je pokazala da se trudi i da izgleda mlađe pa je probala tretman mlijekom koji je svoejvremeno koristio i Majkl Džekson. Na našim prostorima je ovaj tretman novina ali će vrlo vjerovatno uskoro postati trend kako to već obično i biva.

Inače Ruška je veliki protivnik plastičnih operacija i zahvata i rekla je kako danas Beogradom hodaju žene koje su pune silikona a nekada su njime hodale žene za kojima su muškarci gublili glavu zbog njihove prirodne ljepote. Ruška smatra da je danas na snazi geslo više silikona a manje pameti i da djevojke i žene velikim promejnama na svom tijelu gube i svoj identitet. Ruška ne odustaje ni od ljubavi pa je tako rekla da je u vezi sa jednim italijanskim grofom.